diumenge, 2 de juny del 2013

Eivissa (III) _ La Marina



        Resulta impossible comparar l’eixample de Barcelona amb cap dels eixamples de la ciutat d’Eivissa. La diferencia d’escala en tots els aspectes ho fa impossible.  En canvi, es podrien extreure certs paral·lelismes entre la Vila de Gracia i el barri de la Marina a la ciutat d’Eivissa. 
La Marina(groc)_Eivissa


        Aquest barri es situa sota les murades d’Eivissa ocupant l’espai que les separen del port i constitueix el primer focus d’expansió projectat a la ciutat fora de la protecció dels murs. Entre Gracia i La Marina hi ha poc en comú pel que fa a procedència, ja que el barri eivissenc constituiria el primer sector d’expansió urbana de la ciutat mentre que a Barcelona, la Vila de Gracia seria una colònia  amb una historia paral·lela a la ciutat  i que seria absorbida definitivament per l’eixample Cerdà. Així doncs, d’on provenen les similituds entre aquests dos barris? Possiblement de les seves arrels rurals, ja que tot i ser un exemple de trama urbana característica, cadascun dels sectors té un caràcter en certa manera rural per la seva arquitectura  i en general pel caràcter que imprimeixen al caminar-hi i que generen aquesta mena de bombolla que els envolta  transformant l’ambient en endinsar-s’hi.
  

La Marina_Eivissa

        Resulta interessant veure com en tots dos llocs s’hi situen de manera instintiva gran quantitat d’activitats socials i d’oci  en comparació a la presencia més desgranada que es pugui trobar d’aquestes activitats en la resta de totes dues ciutats.