dissabte, 25 de maig del 2013

La jonquera – Collserola


La jonquera – Collserola Després de la visita que varem fer a Collserola, vam poder observar com la ciutat de Barcelona té al seu abast un parc natural molt ben conservat on poder fer-hi activitats d’esbarjo a l’aire lliure, ja sigui córrer, passejar o fer rutes aprofitant les varietats de flora i fauna presents al parc. Precissament aquesta és la virtud de Collserola, que ofereix a la ciutat l’espai “natural” o verd que li falta al seu interior.

Si busquem el seu paral·lesime amb el petit poble empordanès, veiem com la Jonquera està completament envoltada de bosc. Per tant, en aquest cas, la relació natura-poble és molt més directe i freqüent. Però què és el que ens ofereix l’entorn natural de la vila?

El terme municipal de la Jonquera destaca per tenir uns boscos plens d’història.
D’una banda, hi trobem nombroses rutes megalítiques per a excursionistes (ja siguin amaters o professionals) on s’hi poden veure nombrosos dòlmens i menhirs com el del Canadal, del Mas Baleta, del Coll de Madàs o dels Pla de l’Arca, entre d’altres.
I d’altra banda, el bosc és plé de fauna i flora absolutament salvatge. Als boscos jonquerencs s’hi fa cada any la cacera del senglar.