dissabte, 25 de maig del 2013

La jonquera- Gràcia


La jonquera – Gràcia Amb el barri de Gràcia, més que una comparativa és podria fer una mena de diferenciació. La Jonquera, degut a la seva ubicació, sempre ha estat un lloc de pas, cosa que ha dificultat el seu funcionament com a municipi en el sentit de conformar un sentiment de pertinença estès entre la població.

No hi ha hagut un ordre urbanístic que n’organitzés el seu creixement, ni un espai públic favorable per a la relació entre els habitants. Aquesta és la perspectiva des del punt de vista urbanístic pròpiament dit, mentre que des del la cohesió social, ha aparegut algunes iniciatives interessants, com la organització GRAFIC, que incloïa una colla de cadascuna de les activitats tradicionals catalanes, com sardanistes, grallers, castelleres entre d’altres. Aquesta agrupació va arribar a albergar prop de 300 persones en el seu punt àlgic, però poc a poc es va anar reduint fins a l’actualitat.

Actualment però, els canvis demogràfics dels últims anys i l’augment de la població foranea, ha dificultat aquesta unitat popular.