divendres, 31 de maig del 2013

El casc antic de Molins

L'any 2006 l'Ajuntament de Molins de Rei amb el suport de la direcció general d'Arquitectura i Paissatge de la Generalitat van realitzar un estudi d'anàlisi i desenvolupament del programa d'actuació per a la remodelació del casc antic del municipi. 



L'important creixement urbà en èpoques anteriors va anar acompanyat d'una certa fragmentació i dispersió en el tractament dels espais urbans del nucli històric. Amb aquest punt de partida, es va elaborar un pla director que pretenia incidir sobre el paisatge i el patrimoni urbà per millorar la seva imatge formal. El pla proposa actuacions amb previsió d'un posterior depslegament escalonat en el temps mitjançant l'ús de diversos instruments urbanístics (modificacions del planejament general, ordenances de paissatge urbà o abanprojectes d'obres d'urbanització de trams d'espai públic).


Aquest primer plànol remarca els edificis més importants del casc antic com són l'església, l'ajuntament i es dibuixen els principals recorreguts.



Aquesta imatge mostra els recorreguts per a vehicles rodats i els que són exclusius pels peatons. 




Per últim aquest plànol resumeix tot el casc antic de Molins marcant els edificis singulars, diferenciant entre habitatge unifamiliar i plurifamiliar. Els espais en blanc indiquen l'espai públic i els patis interiors d'illa.